top of page

Flight Simulator OO-SIM

UPDATE 22 NOV 2020

Dankzij de financiële hulp van veel sympathisanten, is ons beoogde bedrag binnen.  Eerst en vooral wil het team haar dank betuigen jegens alle sympathisanten die het mogelijk gemaakt hebben om ons project door te zetten.  Een oprechte dank u wel!

Ondertussen wordt er in de werkplaats hard gewerkt aan de cockpit.  De plaat waarin de instrumenten komen is ondertussen met laser uitgesneden en de achterliggende constructie is bijna klaar.  Op de foto's kan u een glimp opvangen van de touch-screens die bij een van de teamleden werd getest.  

Ook de computer is besteld en er zijn al een aantal onderdelen toegekomen.  De computer werd geassembleerd en 'het beest' is ondertussen ontwaakt.  Nu wachten we nog op een aantal zaken maar die zullen niet lang meer op zich laten wachten.  We hebben gekozen voor hoog-kwalitatieve materialen waardoor de ervaring geoptimaliseerd wordt.

De 3 grote UHD-beeldschermen zijn ook in bestelling.  Hier moeten we nog even op wachten.

Hieronder nog een aantal foto's.  Tot snel!

Sinds kort bouwen een aantal enthousiastelingen aan een flight simulator C152 / C172.  Met dit project willen wij de piloten een aantal extra mogelijkheden bieden om hun expertise op de G1000 maar ook op andere Garmin-toestellen te verhogen / op peil te houden.  

Onze doelstelling was om de simulator zo professioneel en zo mooi mogelijk te maken hetgeen de gebruikservaring alleen maar ten goede komt.

Dit project is een initiatief van een aantal enthousiaste piloten van onze aeroclub.  Daarom vragen wij heel beleefd, en vrijblijvend, aan alle geïnteresseerden om een financiële bijdrage te leveren waardoor wij ons project kunnen finaliseren.

De simulator zelf wordt opgebouwd met 3 grote monitoren die voor het uitzicht moeten zorgen.  Een zicht naar voren maar ook naar links en rechts.  De cockpit zelf wordt opgebouwd door 2 grote touchscreens waarmee je de instrumenten kunt aanklikken en bedienen.  Om de instelling van een instrument te veranderen, volstaat het bijvoorbeeld om de knop van dat instrument in te drukken en de centrale draaiknop te bedienen.  Deze 2 schermen kunnen gebruikt worden als C152 maar ook als C172 en G1000.  Verder komen er ook een aantal knoppen en extra back-up instrumenten op het paneel.

De simulator zelf zal geïnstalleerd worden tussen de 2 leslokalen, boven in de hangar.  Na inkleding van de ruimte zelf, kan de simulator geboekt worden via Skyman.

Indien u interesse heeft in een sponsorkaart of wil u meer informatie, laat zeker een bericht via info@ebzw.be

Ontzettend bedankt!